Макларън и Пирели отмениха тестовете на "Интерлагос"

Макларън и Пирели отмениха тестовете на "Интерлагос"

Макларън и Пирели отмениха насрочените за вторник и сряда тестове заради опитите за въоръжен обир срещу някои отбори в Сао Пауло. Членове на Мерцедес, Уилямс и Заубер бяха или ограбени, или се измъкнаха на косъм по време на изминалия състезателен уикенд. От Макларън заявиха, че рискът не си заслужава, щом като има опасност "някой да размахва оръжие над главите им". Съобщението беше официално обявено в Туитър, а Люис Хамилтън дори написа, че такива инциденти се случват всяка година на това място.

Бившият световен шампион Дженсън Бътън също беше жертва на опит за въоръжен обир през 2010. Засадите са добре известен проблем в Сао Пауло, където пилотите вече пътуват с полицейска охрана в бронирани коли.

Бразилия е една от държавите с най-висока престъпност в света. Причините за това може би се коренят в масовата нищета, която се задълбочава от десетилетия. Парадоксално е, че страната има силна икономика, но и огромна пропаст между богати и бедни. От година на година намаляват и туристите заради неоправдания риск от посегателства над личността.

На този фон бъдещето на състезанието на "Интерлагос" след 2020 година е под въпрос. Пистата е обявена за продан, а след оттеглянето на Фелипе Маса, на стартовата решетка не се очертава да има нито един бразилец.

Трасето в Сао Пауло посреща състезания от 1990 година насам, но в момента се продава. Кандидатите за евентуална покупка са трима, като един от тях е бившият собственик на Формула 1 Бърни Екълстън.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте канала ни в

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти