Ски звездата Хиршер обяви кога се завръща на пистата

Ски звездата Хиршер обяви кога се завръща на пистата

Носителят на цели шест големи кристални глобуси за шампион в Световната купа по ски алпийски дисциплини Марсел Хиршер обяви, че целта му е да се завърне на пистата в началото на месец януари 2018 година. Както е известно, 28-годишната австрийска звезда в ските счупи левия си глезен на глетчера Мьолталер по време на първия тренировъчен ден на сняг от предсезонната си подготовка.

“Целта е януари. След премахването на гипса ми е много по-лесно да тренирам и го правя неспирно във фитнеса. Доволен съм от възстановителния процес досега, най-лошото беше в първите няколко седмици. Постоянно левитирах между щастие и отчаяние”, обясни самият Хиршер, за когото не е ясно дали ще се завърне във върхова форма не само в Световната купа, но и в Зимните олимпийски игри 2018.Също така Хиршер прогнозира, че ще се нуждае от около 25 дни само за да се нагоди към новите ски, които ще се използват през предстоящия сезон. Според новите правила на Международната федерация по ски (ФИС) уредите за гигантски слалом са вече с радиус от 30 метра, вместо от 35.

Новият сезон в алпийските ски започва по традиция с гигантски слалом при дамите и мъжете в австрийския зимен център Зьолден на 28 и 29 октомври съответно. Хиршер ще бъде на линия най-вероятно за началото на следващата година, когато зимният керван се мести на територията на САЩ и на Канада.

Последвайте каналите ни в:

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти