Отборът на Ангел Василев и Стефан Гюрджеклиев стана победител в третия голф турнир от поредицата Pro Shop Golf Cup

Отборът на Ангел Василев и Стефан Гюрджеклиев стана победител в третия голф турнир от поредицата Pro Shop Golf Cup

В студената и мрачна събота в Пирин Голф и Кънтри Клуб се проведе третия голф турнир от поредицата Pro Shop Golf Cup, а наградите този път бяха предоставени от дългогодишните партньори на голф клуба - GOLFINO. Въпреки студеното есенно време, участие взеха 15  отбора, който премериха сили във формат Скрембъл.

Марката GOLFINO е лидер на пазара за голф дрехи и аксесоари, доказали се във времето с качество и стил. Миналата 2016 година, марката отпразнува и своя 30-годишен юбилей, който също бе отбелязан със специален голф турнир в Пирин Голф и Кънтри Клуб.

С трудно достижим отборен резултат от 49 нетни точки, първото място зае отбора на Ангел Василев и Стефан Гюрджеклиев. Освен награди с марката GOLFINO, те бяха наградени и със специално изработени трофеи. На второ място ги последва отборът на Ивайло Филипов и Румен Маневски с общ отборен резултат от 45 нетни точки. Трети се нареди отбора на Росен Добрев и Иван Искров, само с 2 точки по-малко(45т.).

Турнирът не мина и без двете традиционни специални награди – „Най-дълъг удар” и „Най-близо до флага”. Най-дълъг първоначален удар на 11-та дупка направи Стоян Ангелов, а най-близо до пин флага на 15-та дупка, падна топката на единствената дама сред победителите – Ваня Маневска. Маневска спечели наградата без конкуренция и със резултат, завиден дори и от най-добрите голфъри – 1,80м от пин позицията на определената дупка.

В деня преди турнира, в на голф игрището в Пирин Голф и Кънтри Клуб, първото издание на свой благотворителен голф турнир организира Американския университет в България. Средствата от приятелската игра ще отидат във фонд за подкрепа на талантливи и перспективни студенти с финансови затруднения.

"Бих искал да поздравя не само победителя в днешния голф турнир, но и всички участници, които повярваха в каузата на университета и помогнаха при събирането на средства. Благодарение на вас младите таланти на АУБ продължават да се развиват и да променят света", сподели по време на награждаването д-р Стивън Съливан, президент на АУБ. Участниците в турнира пожелаха на екипа на Американския университет, турнира да продължи да се провежда и занапред, а интереса към него да расте със всяка изминала година.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички