Гледай на живо

Вълнуващи сблъсъци ще решат спора в една от най-трудните групи - на живо от Германия с последните новини преди мачовете от група "B"

Американският университет организира благотворителен голф турнир

Американският университет организира благотворителен голф турнир

Първото издание на свой благотворителен голф турнир организира в петък Американския университет в България. Инициативата беше подкрепена от приятели на институцията - представители на публичния и частния сектор, поддръжници на университета, преподаватели и администрация. Средствата от приятелската игра в Пирин Голф и Кънтри Клуб край Банско ще отидат във фонд за подкрепа на талантливи и перспективни студенти с финансови затруднения. Победител в турнира е Ангел Василев.

"Бих искал да поздравя не само победителя в днешния голф турнир, но и всички участници, които повярваха в каузата на университета и помогнаха при събирането на средства. Благодарение на вас младите таланти на АУБ продължават да се развиват и да променят света", сподели по време на награждаването д-р Стивън Съливан, президент на АУБ.

Голф турнирът започна със заявяване на стартовото време на всеки участник. До края на деня те трябваше да са приключили своята игра и да са предали скор картата си. Вечерта завърши с награждаване на победителите и коктейл. По време на турнира бяха предвидени индивидуални и групови пакети за участие, за да може всеки желаещ да се включи според финансовите си възможности и да подкрепи каузата на АУБ. Форматът на състезанието беше индивидуален Стейбълфорд в 2 дивизии, които се определяха според броя участници в турнира.

"Радвам се, че имах честта да участвам в тази благородна инициатива. Наистина бих искал този турнир да се превърне в традиция и отново да се върнем тук в името на това образованието в България да има бъдеще", сподели победителят Ангел Василев.

"Аз съм горд баща на студент от Американския университет в България. От Благоевград съм и за нас е щастие, че в нашия малък красив град съществува такъв университет. Пожелавам на АУБ да се развива все така, както досега, и да прави нашия град красив и богат.", каза Владимир Михайлов, който зае трето място в състезанието.

Голф турнирът за събиране на средства е част от редица благотворителни инициативи на АУБ. Подобни кампании се организират ежегодно, а основната цел на всяка една от тях е събирането на стипендии за студентите.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички