Павел Ангелов завърши 37-ми първия манш на шейните в ПьонгЧанг 2018

Павел Ангелов завърши 37-ми първия манш на шейните в ПьонгЧанг 2018

Българският представител в състезанието с шейни на Зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг 2018 Павел Ангелов се нареди на 37-мо място след първия манш. Той измина 16-те завоя по улея, дълъг 1344.08 метра, за 51.569 секунди, което му позволи да изпревари трима души в класирането след първия сегмент - Якуб Симонак (Словакия), Те-Ан Лиен (Тайпе) и Андрий Манджий (Украйна).

ШЕЙНИ НА ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ - НАРЪЧНИК ЗА НАЧИНАЕЩИ (ВИДЕО)

На старта Ангелов започна по-лошо от повечето си конкуренти, но постепенно с увеличаването на скоростта започна да набира инерция. На първия сплит той бе развил 93.5 км/ч, а интересното бе, че на втория се бе придвижвал по-бързо от третия - 120 км/ч в сравнение със 119.6 км/ч. Поради тази причина Ангелов не можа да се изкачи още в класирането, защото обикновено топ бързината е именно в края на трасето, когато генерираната енергия е най-голяма.

Предишният ни представител в шейните Станислав Беньов завърши 38-ми в крайното класиране след четирите манша. В лицето на Павел Ангелов България има представител в шейните на четвърта поредна Олимпиада. Освен Беньов на предишните Игри, Петър Илиев участва в Торино 2006 и Ванкувър 2010.

Ангелов изостана с 4.072 секунди от победителя в първия манш Давид Глайршер от Австрия, който успя с едва 0.022 секунди да се пребори за първото място с фаворита за златния медал Феликс Лох от Германия - защитаващ титлите си от Ванкувър 2010 и Сочи 2014.

Друг германец - Йоханес Лудвих, остана на трета позиция с изоставане 0.112 секунди, а Сибирския тигър - Роман Репилов - остана четвърти за “Олимпийски спортисти от Русия” с 0.124. Топ 10 допълниха Крис Маздзер (САЩ), Кристерс Апарьодс (Латвия), Йозеф Нинис (Словакия), Кевин Фишналер (Италия), Сам Едни (Канада) и Доминик Фишналер (Италия). Волфганг Киндъл, който е втори в Световната купа този сезон след Феликс Лох, остана 11-и в първия манш.

Улеят в Пьонгчанг е по-бавен от този в Сочи, както и от още няколко изкуствени трасета в световен мащаб. При него интересното е, че е техничен и труден в горната част, при положение че обикновено в долната половина обикновено стават повече грешки, заради по-високата скорост.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички