Голям ден за Спартак (Варна)!

Седмици преди да отбележи вековния си юбилей, отборът на Спартак (Варна) спечели най-голямата си битка. След цели 12 години ходене по мъките, неяснота и множество мрачни прогнози, “соколите” официално се завърнаха в дома си - стадион “Спартак”.

По силата на подписан приемо-предавателен протокол с “Инжстрой” някогашният участник в “А” група отново стъпва във владение на своя клубен стадион и прилежащите му площи. Това разкри в предаването “Часът на Трета лига” по Sportal TV старши треньорът на тима Енгибар Енгибаров.

Припомняме, че Община Варна отдаде стадион “Спартак” на клуба за ползване в следващите 10 години. Ремонтът на съоръжението, за който правителството ще отпусне близо 1,4 млн. лева, се очаква да започне около средата на август месец. Почти сигурно е, че през първия полусезон тимът няма да има възможност да играе домакинските си мачове обаче на съоръжението.

Очаква се на стадиона, от който родните грандове преди години нерядко си тръгваха побеждавани, да бъде поставено ново тревно покритие, да бъдат сменени част от седалките, както и да се построи нова трибуни със съблекални. Отделно Община Варна е гарантирала, че ще “вдигне” втора трибуна в сектора, където бяха бутнати седалки заради разширението на бул. “Васил Левски”.

Снимка: bgclubs.eu

Още от Трета лига

Виж всички