Клоп: Нямаме нужда от заместник на Коутиньо, а и на пазара няма такъв играч

Клоп: Нямаме нужда от заместник на Коутиньо, а и на пазара няма такъв играч

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп, който е изключително активен на трансферния пазар през това лято, заяви, че няма нужда да привлича играч, който да бъде идентифициран като директен заместник на Филипе Коутиньо. Бразилецът бе продаден на Барселона през януари, а мърсисайдци се подсилиха с двама нови халфове в лицето на Наби Кейта и Фабиньо. И двамата обаче не са така креативни като Коутиньо. Въпреки това Клоп настоява, че отборът му няма нужда непременно от подобен тип футболист.

"Не можеш да замениш Фил Коутиньо с точно същия тип футболист. Той е Коутиньо. Притежава специфичен стил на игра, тактически е изключителен, може да играе като крило, като №10, като №8... Страхотен е. Не искам да поставям нито един от моите играчи в такава позиция, че хората да повтарят непрекъснато, че той е заместникът на Фил. Мисля, че едно от големите ни постижения през втората половина от миналия сезона бе, че направихме така, че  да не се говори много за Фил. Това не изглеждаше много сигурно през януари.

Ако разполагахме с него, можеше да го използваме във финала. Мо Салах се контузи, но Фил можеше да играе отляво, Садио от дясно, и да включим още един полузащитник. Щеше да бъде много добре, но той вече не бе с нас. Желаем му всичко най-добро.

Няма нужда да заместваме Фил. Имаме нужда да изградим отбор за следващата година. Освен това на пазара няма играч като Коутиньо. Имаше много други добри футболисти и ние привлякохме някои от тях", заяви Клоп.

Още от Футбол свят

Виж всички