До Чикаго и назад II за Тервел Пулев

До Чикаго и назад II за Тервел Пулев

Професионалното боксово приключение на Тервел Пулев навлиза във втората и вероятно най-решителна фаза. Бронзовият медалист от олимпиадата в Лондон 2012 ще се бие тази нощ в предградието на Чикаго – Роузмонт срещу американеца Армандо Анкона. Двубоят е в осем рунда и е от полутежка категория.

Тервел пристигна преди два дни в Чикаго, но както винаги е отлично подготвен за своя съперник. Той вече има опит за адаптиране с часовата разлика и различните климатични условия между София и американския град. През март боксьорът отново зарадва българската общност в Чикаго. Тогава помете за по-малко от три минути Скот Фъртел и за трети път в своята кариера нокаутира свой съперник още в първия рунд.

Разликата между предишното пътуване зад океана е, че програмата на Пулев е много по-различна. Преди три месеца той имаше насрочен още един мач само седмица след двубоя с Фъртел. При това срещу най-сериозния съперник в неговата профи кариера – бившия претендент за световната титла Валери Брудов. Всички пътувания и смени на часовите пояси се отразиха на Пулев, но това за него е опит от първа ръка.

Тервел (10 победи, 9 с нокаут) трябваше да има друг противник, който в последния момент се отказа. Това е поредното потвърждение как е изключително трудно да бъдат намерени съперници за българина. Опонентите или са респектирани от успехите на Пулев в олимпийския бокс, или искат прекалено много пари, или предпочитат самите те да развиват по-безопасно своята кариера.

33-годишният Анкона (8 победи, 5 с нокаут, 7 загуби и 2 равни) дебютира през 2009-а при професионалистите. Същата година своите първи стъпки прави и Кубрат Пулев, след като е приключил с олимпийския бокс.

Американецът дори има мач за титлата на щата Охайо, но той е загубен през 2016-а от Брайън Холстейн по точки. Анкона няма победа в последните пет мача, но прави впечатление, че се боксира срещу съперници и от тежка категория. Поне на хартия 11-ият противник на Тервел Пулев не изглежда много страшен, но в полутежка категория всеки удар може да бъде фатален.

Програмата на българина продължава да бъде доста натоварена. Това ще му бъде четвърти мач за 2018-а, а той вече има насрочен нов двубой за 27 юли. Тогава ще се бие в Ларедо, Тексас (САЩ) и според предварителните очаквания ще направи за пръв път в своята кариера 10-рундова среща. Промоутър на това шоу ще бъде Ивайло Гоцев, който ще си партнира с легендата Рой Джоунс – младши.

Още от Бойни спортове

Виж всички