Тервел Пулев донесе късмет на Миньор (Чикаго)

Тервел Пулев донесе късмет на Миньор (Чикаго)
Българският професионален боксьор Тервел Пулев и личният му треньор Борислав Бояджиев изгледаха дербито на полупрофесионалната Метролига в Чикаго. Българският тим „Миньор“ Чикаго победи с 2:0 най-силния сръбски отбор „Юнайтед Сърбс“ 1972 и го измести от лидерската позиция на майсторската група.
Футболистите посрещнаха с радост емблематичния боксьор и му подариха тениска със сърдечни пожелания за успех.

Треньорът Емил Миланов каза на играчите, че няма да има наставления преди мача, защото присъствието на Тервел Пулев е достатъчна мотивация за победата и иска да играят за него. От своя страна Тервел надъха футболистите с думите:
Владимир Вукайелович
По ирония на съдбата за „чуковете“ игра бившият футболист на „Партизан“ Белград – Владимир Вукайелович, който беше привлечен от ръководството на „Миньор“ за дербито. В средата на първата част с хитър прехвърлящ пас Влади Вукайелович изведе зад защитата Борислав Радев и той разстреля сръбския страж за 1:0.
Авторът на първия гол Борислав Радев
След почивката, в 65-минута, Мирослав Николов се хвърли самоотвержено в краката на сръбски футболист, тръгнал заплашително към българската врата и изби с шпагат топката. Коженото кълбо попадна в централния защитник Светозар Гюров, той напредна и подаде на Росен Каптиев. Опитният Каптиев даде диагонален пас към Мирослав Манолов, топката беше отбита от сръбски защитник, Манолов го надбяга и вкара идентичен в завършващата фаза гол за 2:0.
Голмайсторът Мирослав Манолов
Тервел Пулев и Борислав Бояджиев
Тази сряда от 7:30 часа вечерта „Миньор“ гостува най-стария немски тим „Швабен“ 1926, в осминафинален мач за щатската купа на Илинойс. Мачът ще се изиграе на Швабен  център, намиращ се на адрес: Schwaben Center, 201 Weiland Rd, Buffalo Grove 60089.
Галерия снимки:
В-к „България“

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти