Малката Кобра готви Тервел за боя в САЩ

Малката Кобра готви Тервел за боя в САЩ

Тервел Пулев е имал четирима спаринг партньори по време на подготовката си за галавечерта в Роузмънд, Илинойс. Това сподели неговият треньор Борислав Бояджиев, който вчера навърши 49 години. Бронзовият медалист от Лондон 2012 е тренирал с няколко момчета, сред които се отличава името и на златния младежки олимпийски шампион Благой Найденов.

Малката Кобра, както е известен 21-годишният боксьор, се е включил в някои от спарингите, като Бояджиев призна, че е бил много полезен с представянето си. Единственият проблем, както треньорът вече изтъкна, е, че подготовката е била насочена за мач с мексиканеца Марио Агилар, но заради липса на работна виза съперникът бе променен. В резултат в събота рано сутринта българско време, Тервел ще се изправи срещу Армандо Анкона, който е коренно различен като стил, с обратен гард и се очаква да е с поне 10 килограма по-тежък. Американецът има 8 победи, 7 поражения и два равни, като в последните си 5 мача няма нито един успех.

Вчера 35-годишният Пулев, който има 10 победи, 9 от които с нокаут, пристигна в Чикаго и започна подготовка на местна почва. Специално за галата от Тексас пристигна и мениджърът Ивайло Гоцев, който е част от агенция “Епик”, спечелила търга за мача на Кубрат Пулев с Дилиън Уайт.

Двубоят на Тево с Анкона ще е негов втори на американска земя. Той нокаутира с първия си мач Скот Фътрел още в първия рунд. Оказва се обаче, че вече има дата за трети бой в полутежка категория в САЩ. Пулев е предвидено да се качи на ринга на галавечер на 27 юли в Ларедо. Сблъсъкът ще бъде организират именно от “Епик” и Ивайло Гоцев, но все още няма потвърден съперник. Няма да е изненада, ако това е точно Агилар, който се очаква да си извади в близките дни работна виза.
"Тема Спорт"

Още от Бойни спортове

Виж всички