Стефка Костадинова: Отлагането на Олимпиадата е голям шамар за спортистите (видео+галерия)

Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова коментира отлагането на Летните олимпийски игри в Токио за лятото на 2021 година. "Може би ще кажа нещо нестандартно. Това е както едно време, когато бойкотирахме Олимпиади. Четири години се готвиш и в един момент се решава, че България няма да участва на дадена Олимпиада. Това е голям шамар за спортистите, защото наистина Олимпиадата е каймакът на спортната кариера и всеки се бори, всеки иска да се качи на почетната стълбичка. 

39 "Спортът в София през годините" - фотоизложба на Иван Йочев

Голям шамар, но правилен шамар. За нашето здраве, за здравето на нашите семейства. Вижте, целият свят гори, всички бяхме стресирани. На мен лично ми липсваше социалният контакт, това ме съсипваше. Но се научих да готвя, което е много добре, опознах себе си", заяви Костадинова на откриването на фотоизложбата на нашия колега в

Sportal.bg

Иван Йочев.

39 "Спортът в София през годините" - фотоизложба на Иван Йочев

Притежателката на световния рекорд в скока на височина вярва, че Олимпийските игри ще се проведат успешно следващото лято и се надява, че както винаги ще има много фенове по трибуните. "До следващото лято много вода ще изтече, хората ще изтрезнеят, ще си повярват отново, икономиката ще се възобнови и се надявам да има много хора, защото състезание без публика не е същото. Както е и в театрите, не може сам да си скачаш, сам да си играеш съчетанието, трябва да има стимул, ръкопляскане, трябва да чуеш името си, да се притесниш малко преди старта", сподели легендарната ни лекоатлетка. 

39 "Спортът в София през годините" - фотоизложба на Иван Йочев

"Дали БОК ще подходи с нещо по-различно за подготовката на нашите олимпийци? Не, аз мисля, че всяка една федерация много умело води спортистите си и намира къде ще имат спортни лагери. Дай Боже да има повече квалификации, защото трябва да се покриват нормативи", завърши Костадинова.

Още от Пекин 2022

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти