Салпаров: Кой луд играе контроли на Нова година?

Салпаров: Кой луд играе контроли на Нова година?

Мъжкият ни национален отбор по волейбол започва днес подготовката си за европейската олимпийска квалификация в Берлин. Надпреварата е от 5-ти до 10-ти януари, а само победителят ще спечели квота за Игрите в Токио. На 31 декември от 15 ч. и на 1 януари от 16 ч. "лъвовете" ще изиграят две контролни срещи с отбора на Египет.

"В много от случаите, когато е олимпийска година, се случва така. През януари е последната квалификация и не е за първи път да тренираме по Коледа и Нова година. През тази година ще играем на 31-ви и 1-ви срещу отбора на Египет. Времето до първите мачове в Берлин е малко. До 6-ти януари трябва да се съберем всички, да направим нужния синхрон и да играем добре в Германия.", каза либерото Теодор Салпаров в интервю за bTV преди първата тренировка на националите.

"Истината е, че сме в много тежка група. За да излезнем, трябва да направим героизъм - да бием Франция, Сърбия и Холандия, която в последните години играе на много високо ниво. Няма какво да се лъжем - ще бъде тежко, но всички момчета са мотивирани, искат да отидат на олимпиада. Трябва да направим всичко възможно, за да добием нормален облик до квалификацията и най-вече разпределите да се почустват с нападателите, защото там е разковничето. Едва ли другите отбори ще имат повече тренировки или контроли. Кой луд играе контроли на Нова година? Само "фараоните" от Египет могат да дойдат да играят контроли срещу нас. Ще се готвим, надявам се да отидем там максимално добре подготвени. Дай Боже да покажем българския дух и да имаме шанс да се класираме."

"Едва ли ще започнем да играем по-силно от европейското първенство. Но нашият борбен дух и характер, когато отборът гори и иска да го постигне на всяка цена, може да ни помогне да се надскочим.", продължи той.

"Ако прескочим груповата фаза с тези тежки отбори, ще имаме голям импулс и психически, че можем да се класираме за олимпиадата в Токио.".

Теодор Салпаров се надява последните му мачове за националния отбор да са в Токио, а не сега в Берлин.

"Още след европейското обявих, че ако не се класираме, приключвам с националния отбор. За следващата олимпиада ще бъда на 41. Има достатъчно кадърни момчета на моя пост, не вярвам, че ще бъде проблем, че Теодор Салпаров няма да играе за България. Всичко си има начало и край. Ще бъда най-щастливия, ако завърша кариерата си в националния отбор на олимпийските игри в Токио", добави Салпаров.

btvnovinite.bg

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти