Гледай на живо

Отзивите от Скопие след победата на България с 1:0 над Северна Македония

Байерн може да има нов вратар, но Нойер изобщо не мисли за раздяла

Байерн може да има нов вратар, но Нойер изобщо не мисли за раздяла

След като в неделя Bild съобщи, че от следващия сезон Байерн (Мюнхен) ще бъде подсилен от вратаря Александер Нюбел, възникна въпросът дали той ще идва с идеята да бъде титуляр и това да означава краят на кариерата на Мануел Нойер в клуба. През пролетта капитанът ще навлезе в своята 35-а годишнина.

“Каквото вече казах за кариерата ми в националния тим, важи и за тази в Байерн - заяви Нойер пред Kicker. - Докато се чувствам добре, докато имат нужда от мен и самият аз знам, че съм в състояние да се представям на висота, ще искам да играя. Добре ми е в Байерн и имам цели, които искам да изпълня с тима. Така че засега нещата си остават така.”

Националният страж кара своя девети сезон в Мюнхен, като никога не е играл извън Германия. “Никога не съм казвал, че със сигурност ще завърша кариерата си в страната. Но пък и никога не съм казвал, че ще напусна Байерн. По принцип не си се представям в чужбина, но нищо не се знае поради бързината, по която нещата се развиват в днешно време. Оставам си вратата отворена”, добави Нойер.

Въпросното интерво пред Kicker обаче е правено преди да бъде обявено, че Нюбел напуска Шалке 04. Засега няма никаква официална информация, че младокът ще премине в Байерн.

Още от Футбол свят

Виж всички