Йордан Янчев: През април ще взема квота за Токио

Йордан Янчев изпраща една от най-успешните години в своята кариера. 18-годишният талант от Сандански беше финалист на световно и европейско по плуване при юношите, участва на континентален форум на малък басейн при мъжете в Глазгоу по-рано този месец, подобри куп рекорди и заслужено беше класиран под №3 сред най-добрите плувци на България за 2019 г. Победител е Йосиф Миладинов, а втори е победителят в предишните две години Антъни Иванов.

“Тази награда ме кара да се чувствам мотивиран за Токио 2020 - предстои ми лагер на Белмекен и мисля, че ще се справя да покрия квотата. Вярвам, че през април ще спечеля квотата, но моята цел е Олимпиадата в Париж 2024-а година.

На Европейското преди две седмици се чувствах най-добре. Годината за българското плуване е много силна - имахме медали на световно и европейско при юношите на Йосиф Миладинов, Антъни влезе на европейски финал при мъжете, имаме две квоти за Олимпиадата, надявам се на още 3 догодина и пожелавам успех на всички на Олимпиадата”, каза Янчев пред камерата на Sportal TV.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти