Плувният шампионат при мъжете започва със завързана битка в бруста

Плувният шампионат при мъжете започва със завързана битка в бруста

Завързана битка на 100 м бруст при мъжете ще е гвоздеят на старта на Държавното първенство по плуване на малък басейн, което ще се проведе под покрива на Спортната палата в София от четвъртък до неделя (19-22 декември).

Старите съперници и участници на световното в Южна Корея през лятото Лъчезар Шумков (Спринт, София) и студентът в САЩ Любомир Епитропов (Вихрен, Сандански),  са заявени с времена под минута.

Рекордьорът при юношите старша Здравко Баблаков (Боляри 2009, Велико Търново) направи поправка в дисциплината за възрастта миналата седмица, сваляйки до 1:00,42 мин.

Още по-завързано ще е на 50 м бруст в събота, където за медалите ще се включи и друг търновец Тонислав Събев (Царевец).  С националния си рекорд за старша той е с втора заявка.

По стартовите времена личи, че на държавното първенство ще плуват още петима от осмината ни представители на европейското в Глазгоу – Диана Петкова, Габриела Георгиева, Йордан Янчев и Калоян Левтеров.

В шампионата ще вземат участие 298 състезатели (168 мъже и 130 жени) от 40 клуба. Най-внушителен е тимът на държавния първенец ПСК Черно море (Варна) – 20 плувци.

Програмата започва в четвъртък сутринта в 9:30 ч. с 50 м св. стил мъже. Финалите са следобед от 18:00 ч.

По време на шампионата ще бъдат наградени най-добрите плувци за 2019 г.

BGswim.com

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти