Димитър Исаев: Нямам конкуренция у нас

Димитър Исаев получи наградата си за №1 в скоковете във вода за 2019 година вчера по време на Държавното първенство по плуване на столичния басейн “Спортна палата”.

“Това отличие ми дава стимул да продължавам да работя, макар че в момента съм единственият състезател при мъжете в България. Това обаче не ми пречи да се старая и да преследвам целите си и да ги постигам. В България в момента нямам конкуренция, тъй като другият състезател, който тази година се състезаваше с мен на Европейското, прекрати кариерата си. В момента наистина нямам конкуренция, но гледам към други територии и съм удовлетворен от това, което правя.

На европейско ниво ситуацията е много добре - чувам добри думи от треньори и състезатели за моя стил на скачане и за трудността на моите скокове. В момента работя за усложняване на програмата си, преди два дни се завърнах от Русия, където успях да постигна един от сложните си скокове. Трябва да съм добре психически, за да спечеля квота - трябва да вляза сред първите 22-ма души през април. Само трябва да бъда спокоен и уверен в себе си”, каза Исаев пред Sportal TV след награждаването.

Още от Водни спортове

Виж всички