Гледай на живо

Евро 2020: "Трето полувреме" преди Англия - Хърватия

Георги Чобанов: В България няма условия за нашия спорт

Треньор №1 на България в скоковете във вода за 2019 година Георги Чобанов не губи надежда, че младите състезатели ще продължават да постигат успехи, въпреки че в България няма условия за този спорт през зимните месеци.

"Чувствам се много добре за тази награда, благодаря на екипа, с който работя в клуба си. С Димитър Исаев съм още от начална възраст, дори го учех да плува. Надяам се да имам още много бъдещи успехи в този красив, труден спорт, за който за съжаление няма база за развитие в България. Надявам се децата от долните възрастови групи да продължават да повишават своя резултат и през 2020 г. и в следващите години.

За съжаление в България няма закрит басейн, на който да можем да се готвим. Има един на Камчия, който не става за пълноценна подготовка и точно поради тази причина постоянно пътуваме в чужбина на лагери. Поддържането и изграждането на басейн с кула не е толкова лесно - разговарях с министър Кралев преди няколко месеца. Той обеща, че ако се изгради нов плувен комплекс, със сигурност ще има място за скоковете във вода в него”, каза Чобанов пред Sportal TV

Още от Водни спортове

Виж всички