Президентът на Лудогорец е номиниран за почетен гражданин на Разград

Президентът на Лудогорец е номиниран за почетен гражданин на Разград

Инициативен комитет номинира президента на ПФК Лудогорец Александър Александров за удостояване със званието "Почетен гражданин на Разград". Днес председателят на комитета Здравко Душков официално връчи на кмета на общината Денчо Бояджиев предложението, което ще бъде внесено за разглеждане на заседание на Общинския съвет.

Александров е роден през 1973 година в Разград, завършил е Висшето военноморското училище и Техническия университет във Варна, работи на ръководни позиции в БМФ и сходни компании, се посочва в предложението. Изтъкнати са заслугите на Александър Александров за развитието на футбола в Разград и страната. Номинираният е бивш футболист в юношеските формации на Лудогорец, а през 2009 година става председател на обществени начала на клуба и успехите не закъсняват - отборът влиза в "Б" група, след което Александров привлича за каузата Лудогорец братята Кирил и Георги Домусчиеви, които му се доверяват и той става президент на клуба. Клубът вече години наред е гордост за хиляди фенове в Лудогорието и в България - 8 пъти шампион на страната, с успехи в Шампионска лига и Лига Европа, модерен стадион, който продължава да се обновява, най-добрата подготвителна база в България и най-силната Детско-юношеска академия у нас, подчертават инициаторите.

В инициативния комитет влизат Стоян Димитров, Гюнай Хюсмен, Милена Орешкова, Ангел Петричев, д-р Красимир Петров, Митко Ханчев, Джипо Джипов, Огнян Обрешков, Светослав Дяков, д-р Маломир Власов, Иван Костадинов, д-р Стоил Аврамов, Николай Добрев, Елка Неделчева, Валери Бойчев, д-р Левент Апти, Ремзи Реджеб, Калоян Монев и Мирослав Грънчаров.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички