Излъчиха десетте най-добри спортисти на област Разград

Излъчиха десетте най-добри спортисти на област Разград

Постоянната комисия за младежта и спорта в област Разград излъчи десетте най-добри спортисти в региона за 2019 г., съобщиха от Областната администрация. Определени са и победителите в още три категории - най-добър треньор, най-добър отбор, най-перспективен млад състезател.

Изборът се извършва след като са били направени общо 19 номинации от седемте общини в областта. В гласуването освен членовете на комисията участваха и местни журналисти. Състезателката по борба на СКБ "Лютфи Мехмедов" в Разград Фатме Шабан събра 409,5 точки и оглави десетката на област Разград. Тази година тя зае няколко призови места във възрастова група "кадетки".

На второ място се класира състезателят от ШК "Абритус", гр. Разград - Ивайло Енчев. Третото място в класацията зае футболистът от ПФК "Лудогорец 1945" Клаудио Кешерю. Четвърти е състезателят от клуба по конен спорт в село Севар Нурхай Зюлкюф, пети - състезателят по борба на СКБ "Осман Дуралиев 2016"- Исперих - Бехчет Хамид, шести - състезателят по лека атлетика от СКЛА "Лудогорец"- Разград - Лъчезар Вълчев, седма - лекоатлетката Димана Йорданова от СКЛА "Лудогорец" - Разград, осма - състезателката по борба Бурчак Арслан от СКБ "Кубадън"- Лозница, девета - лекоатлетката Виктория Василева от СКЛА "Спорт Атлетик"- Разград, и десети - футболистът на ПФК "Лудогорец 1945" U19 Хюсеин Кельовлеув.

За отбор на 2019 година безапелационно е обявен ПФК "Лудогорец 1945". Треньор на годината е Дениз Хамид. Наградата за най-перспективен млад състезател е за 14-годишния състезател по лека атлетика Лъчезар Вълчев от СКЛА "Лудогорец" Разград. Церемонията по връчването на наградите от класацията "Спортист на област Разград за 2019 година" ще се проведе на 16 декември 2019 г. във фоайето на Областната администрация.

снимка: razgradnews.net

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти