Тайсън Фюри се втали със строга диета за реванша с Уайлдър

Тайсън Фюри се втали със строга диета за реванша с Уайлдър

Тайсън Фюри влезе в перфектна форма за реванша срещу Дионтей Уайлдър. Англичанинът е променил някои лоши хранителни навици и това му е помогнало да свали доста килограми, за да бъде напълно готов за големия сблъсък срещу шампиона в тежка категория на WBC на 23 февруари в Лас Вегас (б.р. в 4:00 сутринта българско време).

Двамата все още не са минали през кантара, но ясно се вижда, че Фюри е отслабнал сериозно в сравнение с последните си мачове. Той се е подложил на строг хранителен режим, наложен от неговия приятел и диетолог Тимъти Олкук. Наложило се е Фюри да се откаже от много свои любими неща като диетичната кола, бързите и мазни храни и посещнията от вкъщи.

“Тайсън направи сериозна подготовка. Всичко бе подредено така, че да му носи ползи. Голямата разлика е в храната. Той бе много стриктен, особено по време на лагера преди мача. Промените са малки, но важни. Например отказа се от диетичната кола. Знаете, че Фюри винаги е обичал да си похапва и досега никога не спазваше стриктно своя план. Винаги намираше начин да го заобикала, излизае и ядеше бързи храни. Сега не е така”, сподели Олкук пред “Дейли Мейл”.

Освен в диетата, Фюри е направил други промени в подготовката си, като е ограничил до минимум срещите с външни хора.

“Ограничихме външните посетители в дома му. Трябваше да направим доста промени за такъв важен мач. Всичко се получи много добре. Ако и на мача покаже същото, което правеше по време на подготовката, противникът му няма да има никакъв шанс. Беше много дисциплиниран през цялото време”, сподели още Олкук.

В предишния мач между Фюри и Уайлдър, англичанинът бе с тегло 116,3 килограма. Кантарът за предстоящия сблъсък е тази нощ, но двамата няма да се срещнат там след като се спречкаха по време на официалната пресконференция.


Още от Бойни спортове

Виж всички