Съдиите пак донесоха спорна победа на Дерик Люис

Съдиите пак донесоха спорна победа на Дерик Люис
Бившият претендент за световната титла в тежка категория на UFC Дерик Люис (23-7 MMA, 14-5 UFC) записа втора поредна противоречива победа със съдийско решение на голямата галавечер UFC 247. След като в предишната си битка той получи солидно рамо от съдиите за успеха си над Благой Иванов - Багата, сега подчини с три гласа 29-28 новобранеца в дивизията Илир Латифи (14-8 MMA, 7-6 UFC)

Шведът трудно можеше да направи по-сложен дебют при най-тежките, като регистрира три тейкдауна, макар да не блесна с кой знае какъв граунд-енд-паунд или доминация върху опонента си. В крайна сметка няколко летящи колена на Люис и няколкото му опита за хайкикове явно някак си се оказаха достатъчни за съдиите, които прецениха, че Черния звяр е победител, нищо че дори американските коментатори на събитието им споделиха да се срамуват от себе си.
Люис първи скъси дистанцията и прихвана съперника си в клинч до оградата, като Латифи бързо-бързо предпочете да се измъкне и продължи да се движи в близост до нея. Последва летящо ляво коляно на Люис, което не разклати опонента му, а веднага след това Латифи зае доминираща позиция до оградата.

Темпото не бе особено високо и двамата не предприемаха размени, което провокира реферът Дан Миралиота да ги разтърве и да "рестартира" битката в средата на клетката. Люис направи ляв хайкик, който бе париран от съперника му, а първите размени на юмруци последваха секунди по-късно след нов хайкик на Черния звяр. Избухването бе само епизодично и скоро двамата отново се залепиха за мрежата, като Люис показваше добра защита и малко по-късно вкара още едно дясно коляно в тялото на съперника.

Нов ляв хайкик бе париран от Латифи, който видимо предаваше инициативата на Черния звяр в началото на втория рунд. Шведът направи успешно два десни външни лоукика, а после Люис пак пробва летящо ляво коляно, но безуспех, за да се долепят двамата отново за оградата. Латифи регистрира първия тейкдаун в двубоя и бе в полугард, само че бе ограничен до няколко десни юмрука в кръста на опонента. Дан Миралиота отново рестартира битката, защото нищо съществено не се случи в почти двете минути на земя, а секунди по-късно шведът направи нов тейкдаун с препъване. Рундът приключи само 20 секунди след това, но Латифи определено записа далеч по-успешните мигове в октагона.

Люис опита несполучливо три пъти да намери съперника с десни кросове и след 1 минута от началото на третия рунд се озова отново на земята по гръб. Латифи отново залагаше на десни юмруци в кръста от полугард и не се опитваше да напредне в позицията си. Люис се изправи без да понесе сериозни поражения и вкара ново ляво летящо коляно, но съвсем скоро отново бе притиснат до оградата. В последната минута очаквано Черния звяр потърси завършващ десен юмрук, но Латифи не допусна да бъде разклатен. Десен ъперкът в самия край прати шведа в режим на оцеляване, като той все пак дочака така желания последен гонг.

Още от Бойни спортове

Виж всички