Джон Джоунс иска да задмине Мохамед Али

Джон Джоунс иска да задмине Мохамед Али

Доминация, победна серия и желанието да бъде най-великия. Това характеризира звездната ММА кариера на Джон Джоунс.

Шампионът на UFC отдавна е извоювал статута на феномен в бруталния октагон. Той продължава да взема скалповете на най-коравите бойци на планетата.

Специалисти и фенове не спират да се чудят откъде черпи мотивация 32-годишният американец. Най-младият шампион в историята на UFC ясно обяви защо продължава да защитава не само своята титла, но и виртуалното признание за най-добър ММА боец на планетата.

Джоунс иска да бъде по-велик от Мохамед Али. В предаването „Обратно отброяване“ шампионът разкри как не се интересува толкова много от рекордите. Неговата цел е хората да не говорят толкова много за легендарния боксьор, а вместо това да обсъждат неговата кариера.

Тази вечер Джон Джоунс отново ще бъде фаворит при 15-ия си пореден мач, в който е заложен шампионския пояс. Срещу него се изправя непобедения Доминик Рейес (САЩ).

Бившият състезател по американски футбол има достатъчно самочувствие и е убеден, че ще приключи серията на Джон Джоунс. 30-годишният талант има 12 победи (7 с нокаут, 2 със събмишън) от 12 мача. Той заслужи правото да предизвика шампиона след седем победи в октагона. Сред неговите жертви са опитните Крис Уайдман, Волкан Йоздемир, Овинс Сейнт Прю и Джарен Кенъниър. Страйкърът предпочита да се бие в стойка, но е готов да пренесе и боя на земя, където да демонстрира своите умения в борбата.

Джон Джоунс никога не подценява противниците, но сега направи нещо, което рядко си позволява. Той разкри своите бъдещи планове за 2020 г. сякаш вече е преминал през Доминик Рейес. Шампионът смята да се качи в тежка категория и да предизвика шампиона Стипе Миочич, който продължава да лекува контузия в окото.

Джоунс (25 победи, 10 с нокаут 6 със събмишън и 1 загуба) е тоталният фаворит на букмейкъри и специалисти. Неговият уникален многообразен стил продължава да създава проблеми на всички, но срещу Рейес той се изправя срещу по-новата генерация ММА машини.

Още от Бойни спортове

Виж всички