Дан Иге увеличи серията си в категория "перо" в оспорвана битка на UFC 247

Дан Иге увеличи серията си в категория "перо" в оспорвана битка на UFC 247
Дан Иге (13-2 MMA, 5-1 UFC) увеличи серията си на пет победи в категория "перо" на UFC 247 след оспорвана битка с Мирсад Бектич (13-3 MMA, 6-3 UFC), която завърши с разделено съдийско решение в негова полза - 29-28, 29-28, 28-29. И двамата имаха основания да очакват победа чрез точкуване, като първият рунд подчертано отиде на сметката на американеца, но босненският му опонент доминираше изцяло във втория и дълго време опитваше да го събмитне с триъгълник с ръце. Третата част бе оспорвана, но Иге пласира 15 удара срещу 4 на съперника и това явно наклони везните в негова полза в очите на съдиите.
Иге започна с първото успешно ляво кроше, след което регистрира и тейкдаун, макар Бектич веднага да се изправи. Темпото бе високо и двамата не се бавиха да влизат в размени в стойка, като съвсем скоро Иге пак направи тейкдаун. Десните му юмруци нараняваха босненеца, който се изправи и продължи да се движи в близост до оградата, но вече сериозно изоставайки в битката. Ново кроше на Иге попадна в главата на съперника, а малко по-късно американецът вкара и леви прави в тялото. До края на рунда не се случи нещо друго съществено и Иге продължи с търпеливото си пресиране, а вероятно от сблъсък глава в глава той бе получил подутина под лявото си око.

Бектич бе малко по-активен със страйкинга в първите секунди на втория рунд, а съвсем скоро двамата се озоваха на земята, като босненецът бе отгоре. Иге бе приклещил дясната му ръка с краката си, но получаваше колена в тялото. При 3 оставащи минути до края двамата се изправиха, но Бектич държеше отново да се пренесат на земя. Иге заключи десния крак на опонента си и се справяше добре със защитата от гръб. Впоследствие обаче Бектич пробва триъгълник с ръце и влезе в пълен гард, поставяйки Иге в сериозна беда. 50 секунди преди края на рунда американецът се измъкна и опита няколко юмрука от гръб, преди сирената да маркира края на рунда.

Последната част започна в по-спокойно темпо, а реферът Кели Хатли неосновано рестартира битката в средата на ринга в момент, в който Бектич бе притиснал опонента си до оградата. Последваха хубави размени на крошета и Иге затвърди впечатлението, че има предимство в страйкинга - 15:4 удара в негова полза. Босненецът осъществи нов тейкдаун, но Иге се изправи сравнително бързо. Битката отново бе пренесена на земя, но до края на рунда оставаха само 30 секунди и нито един от двамата не можа да надделее.

Още от Бойни спортове

Виж всички