Гледай на живо

Ботев (Пловдив) стартира сезона с победа и вгорчи завръщането на Пирин (Благоевград) в елита - на живо от "Коматево" след 2:1

Шевченко: Трилогия с Нунес ще се осъществи със сигурност

Шевченко: Трилогия с Нунес ще се осъществи със сигурност
Валентина Шевченко продължи изключителното си представяне в UFC с поредна убедителна защита на титлата си в категория "муха", нокаутирайки в началото на третия рунд първата в ранглистата на претендентките Кейтлин Чукагян. Киргизстанката доминираше изцяло в битката и още в първия рунд разкървави сериозно опонентката си, а впоследствие я приключи с граунд-енд-паунд.

На пресконференцията след края на галавечерта UFC 247 Шевченко говори за това как продължава да изпитва същата амбиция да се бие и няма претенции за следващите си съперници, а мечтаната трилогия с Аманда Нунес определи за "сигурна".

"На този етап от кариерите ни с Аманда вече не става въпрос за това дали аз искам трета битка или тя я иска. Трилогия ще се случи със сигурност, просто не мога да кажа още кога. Отворена съм за двубои с всяка една от следващите претендентки в ранглистата", заяви Шевченко.

Силният човек в UFC Дейна Уайт не побърза да обещае на феновете въпросния трети епизод на съперничеството Шевченко - Нунес. 

"Имаме най-великата жена в историята на ММА Аманда Нунес, която е в най-горните категории ("петел" и "перо"). Имаме Валентина, която е на второ място след нея в исторически план и е шампионка в по-долната категория "муха". Имаме и Вейли Жан в категория "сламка", така че можем да направим много неща между тях трите, но засега бих искал всяка да остане в собствената си дивизия", каза Уайт и допълни, че е много развълнуван от предстоящия двубой на Жан срещу Йоана Йеджейчик на следващата голяма галавечер UFC 248 на 8 март. 


Нунес спечели със съдийски решения предишните си две битки с Шевченко - на UFC 196 през 2016-а и за титлата в категория "петел" на UFC 215 през 2017-а.

Още от Бойни спортове

Виж всички