Солскяер: Не можем да оправим бързо всичко с десет трансфера, Юрген гради състава си четири години

Солскяер: Не можем да оправим бързо всичко с десет трансфера, Юрген гради състава си четири години

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер смята, че няма как мащабна селекция през януарския трансферен прозорец да реши проблемите на отбора. "Червените дяволи" записаха две поредни загуби и вече изостават на шест точки от четвъртото място и на умопомрачителните 33 пункта от лидера Ливърпул. Много от феновете на отбора изразяват недоволството си от факта, че в клуба не се привличат нови попълнения, които да вдигнат класата на състава. Норвежецът обаче твърди, че следва своя план за постепенно изграждане на отбор и няма как да бъдат привлечени осем, девет или десет играчи. Солскяер отново даде за пример колегата си в Ливърпул Юрген Клоп, който е имал времето и спокойствието да гради машината си за победи в продължение на четири сезона. 

"Имаме си начин, по който правим нещата. Разбира се, може да видите как други отбори се справят добре. Юрген прекара четири години в изграждането на своя състав и сега те се справят доста успешно. Казах вече много пъти, че няма как всичко да се оправи бързо. Не може да вземеш осем или десет играчи в един трансферен прозорец. Имахме един доста удачен летен прозорец, но този през януари е много по-труден. Въпреки това се опитваме да направим нещо и сега. 

Когато започнеш нещо, се придържаш към плана си. За мен важи същото. Не може да го промениш след шест, осем, девет или десет месеца работа и да започнеш да вярваш, че трябва да правиш нещата по друг начин. Ще следвам това, за което клубът ми гласува доверие, и се надявам, че то ще бъде достатъчно добро и ръководството ще види, че правим правилно нещата. Всичките ми разговори с клуба за момента за много позитивни", заяви Солскяер. 

Норвежецът разкри, че ще направи някои промени за неделния двубой с Транмиър от четвъртия кръг на ФА Къп. Виктор Линдельоф пропусна срещата с Бърнли във вторник заради болест, но вече е здрав и на разположение. Ерик Байи, който бе резерва в последните два мача след дълго отсъствие заради травма, вероятно ще играе срещу Транимиър. 

Още от Футбол свят

Виж всички