Гледай на живо

ЕВРО 2024: Грузия 1:0 Чехия /Почивка/

Любо Ганев: Показахме, че сме достойни да се класираме и да спечелим виза за Токио

Любо Ганев: Показахме, че сме достойни да се класираме и да спечелим виза за Токио
Виктор Йосифов: Показахме, че не случайно сме победили Франция и Холандия (видео)
Виктор Йосифов: Показахме, че не случайно сме победили Франция и Холандия (видео)

Вицепрезидентът и кандидат за президент на БФволейбол Любо Ганев бе много развълнуван след страхотната победа на България над Сърбия с 3:2 гейма и трите успеха на националите ни на олимпийската квалификация в Берлин. Той заяви за БНР, че преживява всяка точка заедно с националните отбори на България.
България изхвърли еврошампиона Сърбия! Националите на полуфинал в Берлин (видео + галерия)
"Емоцията е изключително голяма, защото съм отстрани и наблюдавам мача. Като бях състезател ми беше по-лесно, защо на полето си директно срещу противника и можеш да реагираш, а тук не можеш, защото си наблюдател. Аз съм човек, който живее с тази игра, независимо, че вече не играя волейбол повече от двадесет години. Този спорт ми остана в сърцето и преживявам всяка точка. Радвам се с момчетата като малко дете, независимо, че вече съм на толкова години".
Кой отбор ще срещне България на полуфинал в Берлин?
"Знам възможностите на нашия отбор. Още преди да дойде тук в Берлин казах, че България ще играе на финал. Винаги съм вярвал в отбора, особено сега като показаха тези добри игри и един елемент, който в последно време бяха позабавили – началния удар. Имаме традиционно силна блокада и някои от последните мачове ги спечелихме, благодарение именно на добрите игри на блокада. Сега вече допълнихме още един елемент – сервис и видяхте, че резултатите са на лице. Отборът ни придобива съвсем друг облик".
Силвано Пранди: Интересно е да се види кога ще спре израстването ни
"Освен на ниво техника, отборът ни показа и борбеност, което е изключително важно. Всички играха заедно и сплотено. Аз винаги съм казвал, че когато има отбора игра, колектив и сплотеност - можем да побеждаваме. Това се видя особено в този гейм, когато успяхме изоставахме с 2:7, но успяхме да наваксаме пасив от 5 точки".

"Момчетата са достатъчно мотивирани и надъхани, защото залогът е един – Игрите в Токио. Да играеш на Олимпийски игри е един от най-големите стимули. Показахме, че сме достойни да се класираме и а ще подкрепям отбора всячески да спечели виза за Токио 2020".

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички