Кой отбор ще срещне България на полуфинал в Берлин?

Кой отбор ще срещне България на полуфинал в Берлин?
Словения излъга Германия без Гроцер и се класира за полуфиналите в Берлин (видео + снимки)
Словения излъга Германия без Гроцер и се класира за полуфиналите в Берлин (видео + снимки)

"С кой ще играе България на полуфинал на олимпийската квалификация в Берлин?". Това вълнува волейболните фенове, след като "лъвовете" направиха истински подвиг, завършвайки на първо място в Група В на квалификацията в германската столица след страхотната победа над европейския шампион Сърбия с 3:2 гейма преди броени минути.
България изхвърли еврошампиона Сърбия! Националите на полуфинал в Берлин (видео + галерия)
Така България ще играе на полуфиналите срещу втория отбор от другата Група А, който ще стане ясен след края на последната среща там между европейския вицешампион Словения и Чехия по-късно тази вечер.
Сашо Йовков: Сръбските фенове вече могат да се разхождат, в Берлин още има коледни базари
Вариантите са само два. Ако словенците победят, те ще станат победители в групата и ще играят с втория от нашата група (б.р. най-вероятно Франция). По този начин втори в Група В ще останат домакините от Германия и "трикольорите" ще спорят с тях. Ако пък Словения изберат да "избягат" от "петлите" и да паднат от Чехия, европейските вицешампиони ще останат втори и ще излязат срещу България, а Бундестима ще бъде победител в групата и ще играе по всяка вероятност с Франция.

Ако България играе срещу Словения, то полуфинала утре (9 януари) ще бъде от 18,00 часа българско време, а ако излезе срещу домакините от Германия, това ще бъде от 21,10 часа.

Последвайте канала ни в

Още от Волейбол

Виж всички