Гледай на живо

Очаквайте: Георги Илиев - Майкъла с традиционната си прогноза за дербито между червени и сини

Григор: Щом сме тук, значи вярваме

Играещият капитан на България на турнира ATP Cup Григор Димитров подпечата втората ни победа в надпреварата, след като сломи първата ракета на Молдова Раду Албот с 6:2, 6:3 за 84 минути игра на централния корт в Сидни във втори кръг. Така България поведе с 2:0 победи, а тон за успеха даде Димитър Кузманов с успеха си над Александър Козбинов с 6:1, 7:5. Така мачът на двойки се превърна във формалност. В последния си мач в групите България излиза срещу Белгия във вторник.
"Толкова много българи има в Австралия, че няма как да не върви отлично. Много е лесно да се отпуснеш и да играеш в тази отборна надпревара. Когато ми липсва енергия, съотборниците ми я дават. Благодарим за подкрепата, всичко се получава засега. Те ме вдъхновяват, забавляваме се заедно, наслаждаваме се на тениса, но и го оставяме настрана понякога. Обядваме заедно, вечеряме заедно, шегуваме се... Всеки показва чудесна дисциплина, винаги може да се желае повече, но засега се справяме много добре.
Всяка мечта започва с вяра, щом сме тук, значи вярваме. Когато осъзнах, че класирах страната за подобна надпревара, не знаехме с кого ще играем. Знаехме, че ще трябва да се борим срещу много силни опоненти. Най-важното е да сме здрави и постоянни и ще видим какво ще се случи", каза Димитров след втората си победа.

Още от Тенис

Виж всички