Мико: Отвън изглежда лесно, продължаваме да се борим

Втората ни ракета Димитър Кузманов донесе аванс на България в мача срещу Молдова на ATP Cup, след като надигра Александър Козбинов с 6:1, 7:5. Българинът можеше да затвори мача и по-лесно, след като  водеше с 6:1, 4:0, а при 5:4 пропусна три поредни мачбола на свой начален удар. В крайна сметка Мико изстрада успеха си и записа първа победа в ATP, която ще му донесе 15 точки за ранглистата.
"Винаги изглежда лесно отвън, но на корта не е така. Напрежението е невероятно, надпреварата е различна, защото е много специално да играеш за отбора си и за страната си. Победата е за всички тук, които ме гледат, както и за всички пред телевизорите. Нищо не идва лесно, сервирах два пъти за мача. Най-важното е, че виждам българските флагове по трибуните.
Правим го за всички тези фенове вкъщи, които ни гледат в този късен час. Надявам се, че Григор ще успее също да победи и да спечелим дуела. Не знаех, че това е първата ми победа на ниво АТР, ще запомня този ден, ще продължим да вярваме в победата. Ще продължим да се борим, съединението прави силата", каза Кузманов след успеха си.

Още от Тенис

Виж всички