Шефът на WBSC поздрави новото ръководство на бейзбола и софтбола в България

Шефът на WBSC поздрави новото ръководство на бейзбола и софтбола в България

Президентът на световната бейзболна и софтболна конфедерация (WBSC) Рикардо Фракари изпрати поздравително писмо до новия президент на обединената Българска федерация по бейзбол и софтбол (БФБС) – Юрий Алкалай. Съоснователят на най-стария бейзболен клуб у нас Академици (София) беше избран за ръководител на общия управленски орган в началото на март след взетото решение за сливане на съществувалите досега поотделно федерации по бейзбол (БФБ) и по софтбол (БФС).

Ето какво пише 70-годишният италианец в адреса си до Алкалай:

"Скъпи Юрий,

Живеем в исторически период. Надявам се, че това писмо заварва теб и обичаните от теб в добро здраве.

С огромно удоволствие изпращам това поздравително писмо по случай скорошното ти назначаване за президент на новосформираното национално ръководно тяло на бейзбола и софтбола в България.

Както знаеш, обединената федерация силно се припокрива с визията и действията на WBSC и WBSC-Европа. Общото тяло носи определени преимущества заради синергията и възможностите, които създава.

Също така искам да те поздравя за твоя ангажимент към Бейзбол 5, където също споделяш нашата визия. Второто издание на Откритото балканско първенство в София показа лицето, което искаме да има нашата нова дисциплина.

Накрая бих искал отново да отправя най-добри пожелания към теб и те моля да ги предадеш на своя новоизбран Управителен съвет. Желая изпълнено с успехи бъдеще и роля на България като лидер във вашия регион.

Искрено твой:

Рикардо Фракари"Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти