Европейският софтбол също анулира летния сезон

Европейският софтбол също анулира летния сезон

Ден след решението на европейската конфедерация по бейзбол (CEB) да отмени всички континентални клубни турнири през 2020 г., софтболната федерация на Стария континент (ESF) също анулира летния сезон. В съобщение от президента на континенталната дивизия към световната конфедерация (WBSC-Европа) Габриел Вааге беше обявено, че тази година в международния календар остават единствено надпреварите за национални отбори, като те се пренасрочват за края на септември и началото на октомври.

СЕВ отмени европейските клубни турнири
СЕВ отмени европейските клубни турнири
"През последните седмици бордът на ESF работи усилено по пренареждане на програмата в Европа с цел да предпази здравето на всички. Преглеждайки календара, беше установено, че не е възможно да се изиграят всички планирани турнири. Беше взето решение да се състоят единствено европейските първенства, които са квалификации за световните първенства през 2021 г.", се казва в изявлението.


През 2020 г. България трябваше да домакинства два турнира

от континенталния софтболен календар.

В София

от 20 юли трябваше да се играе

Суперкупата на Европа по слоупич

за смесени отбори.

В Дупница

пък щеше да се проведе надпреварата за

Европейската клубна купа във втора група

(17-22 август).

Според новите разпоредби на континенталната федерация тази година в софтбола ще бъдат организаирани само Евро '20 за жени в Италия (20-26 септември), Евро '20 за мъже в Чехия (28 септември - 3 октомври) и Евро '20 за девойки до 15 г. в Нидерландия (търсят се дати).

България няма да участва в нито едно от тези първенства.

В календара засега остава и "Мастърс" за ветерани над 35 г. в Испания (28-31 октомври). Провеждането на всяка от надпреварите зависи от развитието на пандемията от COVID-19.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти