Евро '20 в България няма да има, СЕВ отмени всички първенства

Евро '20 в България няма да има, СЕВ отмени всички първенства
Българската бейзболна лига готова за старт на 6 юни (програма)
Българската бейзболна лига готова за старт на 6 юни (програма)

Изпълнителното бюро на конфедерацията на европейския бейзбол (СЕВ) отмени всички континентални надпревари за национални отбори през 2020 г. заради пандемията от коронавирус. Това означава, че европейското първенство за мъже в Дивизия С в Благоевград (27 юли-1 август) няма да се проведе.

Освен него от календара това лято отпадат европейските шампионати в Дивизия Б в Москва (Рус) и Загреб (Хър), Евро '20 за юноши до 18 г. в Мачерата (Ит), както и евроквалификациите за кадети до 15 г. в Хобокен (Бел) и Търнава (Слвк) и за младежи до 23 г. в Москва (Рус) и Утеня (Лит).

СЕВ отмени европейските клубни турнири
По-рано от СЕВ отмениха и всички европейски клубни турнири през 2020 г., включително квалификацията за Купата на федерациите в Благоевград (15-20 юни). Домакин в нея трябваше да е Атлетик (София). В същата седмица шампионът София Блус трябваше да играе в квалификацията в Любляна (Слвн), която също няма да се проведе.

Национални първенства по бейзбол в Европа също все още не са започнали никъде. Само в Чехия има насрочена конкретна дата за старт на сезона – 22 май. В България ръководството на федерацията (БФБС) се надява да може да открие шампионата в Българската бейзболна лига на 6 юни.


Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти