Премахнаха пародия на логото на Олимпиадата в Токио след жалба от Организационния комитет

Премахнаха пародия на логото на Олимпиадата в Токио след жалба от Организационния комитет

Пародийната рисунка на логото на Олимпиадата в Токио бе премахната от уебсайта на Клуба на чуждестранните кореспонденти в Япония. Действието бе предприето по настояване на Организационния комитет на Игрите в Токио, който се позова на закона за авторските права.

Президентът на Клуба на чуждестранните кореспонденти в Япония Халдон Азари заяви, че адвокатите са го посъветвали да изтрие пародийното лого, загатващо за Ковид-19, тъй като нарушава строгия закон за авторските права в страната. Азари добави, че това няма да спре Клуба да изразява своето мнение, използвайки пародия и сатира. Той се извини и на всеки, който се е почувствал засегнат.

От Клуба на чуждестранните кореспонденти предизвикаха скандала, като решиха да демонстрират чувството си за хумор върху логото на Олимпиадата в Токио, като го промениха с коронки, загатвайки за върлуващия в цял свят коронавирус.

"Рисуването на логото в негативна светлина, свързвайки го с Ковид-19, е несъвместимо с идеалите на олимпийското движение", се казва в писмото на Организационния комитет на Олимпиадата в Токио.

Последвайте каналите ни в:

Още от Париж 2024

Виж всички