Аспарух Аспарухов: Бъдете дисциплинирани, за да се върнем по-бързо към любимите неща

Аспарух Аспарухов: Бъдете дисциплинирани, за да се върнем по-бързо към любимите неща
Аспарух Аспарухов: Обстановката е напрегната, не знам кога ще успея да видя семейството си
Аспарух Аспарухов: Обстановката е напрегната, не знам кога ще успея да видя семейството си

Младият български посрещач на Калцедония (Верона) Аспарух Аспарухов е в родината си от началото на месеца, като спазва стриктно карантината, но и продължава да работи върху формата си. Волейболистът очаква с нетърпение да се върне на терена и към нормалния живот. Отборът на Верона завърши на 8-ото място в класирането в италианската Суперлига. Ето какво каза Аспарухов пред клубния сайт:
Казийски и Стойчев: Шампионите превръщат трудните моменти във възможност (видео)
"Дните ми в изолация в България са като тези в Италия. Разликата е в това, че съм със семейството си. Когато ставам, помагам на семейството си с документацията, свързана с нашия ресторант. После имам тренировка с отбора чрез видеоконференция. След това почивам, а в късния следобед правя втората си тренировка за деня. Работата от разстояние върви добре - правим упражнения за поддържане на добра спортна форма. Разбира се, правя и допълнителна тренировка, за да включвам мускулни групи, които не съм ангажирал в първата тренировка".

"Ситуацията в България е нормална, защото мерките са много строги и повечето хора ги спазват. Аз например виждам семейството си, живеем заедно у дома, но се опитвам да запазя дистанция, защото все още съм в карантинен период. Призовавам феновете: "Стойте си вкъщи, спазвайте мерките за безопасност стриктно, за да се върнем към това, което обичаме, по-бързо. Ще се видим скоро! Всичко ще е наред!"".

Още от Волейбол

Виж всички