20-годишен предприемач предложи да стабилизира Левски?

20-годишен предприемач предложи да стабилизира Левски?

20-годишният Венцислав Манчовски - председател на управителния съвет на строителната фирма "Жи-Пи-Груп", е поискал да се сдобие с мажоритарния пакет акции на футболния Левски.

В писмо, изпратено до медиите, Манчовски изказва готовност ценните книжа да преминат при него, а той от своя страна да предоставя на клуба 80% от годишните приходи на фирмата си. "Декларирам готовността си за стабилизиране на футболния клуб в рамките на 2-3 месеца и подобряване на финансовото му състояние", се казва в писмото.

В момента акциите са в административната сграда на стадион "Георги Аспарухов". По-рано през деня Васил Божков и фактическият собственик на 86,6% от клуба Георги Попов джиросаха акциите на името на министър-председателя Бойко Борисов. Той, от своя страна, не пожела да ги получи.

"Венцислав Манчовски е роден на 24 ноември 2000 година в град Мездра, завършва Средното си образование в Професионална гимназия „Алеко Константинов“ град Мездра със специалност „Кетъринг и ресторантьорство“ придобива допълнителна квалификационна степен през 2019 година „Инвестиционно проектиране и строителство на многофамилни жилищни сгради“ в град Пловдив. През 2019 година печели Трансграничен проект финансиран по Норвежкия механизъм „Трансгранично сътрудничество България - Кипър“ участва в проекта като координатор от страна на България.

По време на реализиране на проектната дейност от Дирекция „Бюро по труда“ град София са изпратени на обучени 25 служители в Кипът където участват в създаването на Многофамилна жилищна сграда „Неон“ През 2020 година създава ЖИ-ПИ-ГРУП БЪЛГАРИЯ ЕООД град София, като плот на добрия резултат от изпълнението на Трансграничния проект. Създава и мотото на дружеството „Качество – Коректност - Прецизност“

През 2018 година на Първото общо събрание на Национално сдружение за развитие и подкрепа на малките населени места в Република България е избран за Председател. В периода от 2018 до 2019 година изпълнява длъжността Управител на „Алфа Тех България ООД“ град София „Моята цел е младите хора да останат да работят и да се развиват в страната ни. Младите хора са най – ценния актив и най – добрата инвестиция за бъдещето ни“, се казва за Манчовски в официалния сайт на фирмата му (Описанието е публикувано без редакторска намеса - бел. а.)

През 2018 г. Манчовски е бил обект на проверка от страна на прокуратурата. Той е заявил, че е представител на ЮНЕСКО, като е пожелал да организира благотворителен концерт в зала "Колодрума". За целта е поискал от общината безвъзмездно да предостави съоръжението, както и 14 500 лв., с които да се плати на част от изпълнителите. От местния парламент се усъмнили в истинността на документа, а от ЮНЕСКО заявили, че нямат нищо общо с подобно събитие.

Последвайте канала ни в

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти