Лубе подписа с чешки национал

Лубе подписа с чешки национал
Лубе привлече опитен разпределител
Лубе привлече опитен разпределител

Италианският волейболен гранд Кучине Лубе (Чивитанова), който е и световен и европейски клубен шампион, обяви привличането на второ ново попълнение - чешкият национал Ян Хадрава, съобщиха от клуба.
Световен шампион под наем от Лубе в СКРА
28-годишният диагонал игра през последните четири години в полския Олшчин, с който завърши на 8-о място в местната Плюс Лига през изминалия сезон. Преди това е играл две години във френския Нант, а в родната Чехия печели два пъти Купата с Дукла (Либерец). Хадрава има сериозен опит и в плажния волейбол, като представя Чехия на Европейските игри в Баку през 2015 година, където печели бронза.
Лубе намали заплатите на играчите с 30%
"За мен е голямо удоволствие и най-вече страхотна възможност да играя в италианския шампионат. Това е един от най-добрите клубове, да не кажа - дори най-добрият в момента в света. Нямам търпение да започна това предизвикателство. Ще се постарая да направя всичко възможно и ще дам всичко от себе си за Лубе", каза Ян Хадрава след подписването на договора.

"Щастлив съм, че Ян ще е с нас. Той е играч, който съчетава отлично качество на игра и опит и винаги е бил основна фигура в атака в отборите, в които е играл. Той е много техничен, има добра атака и добър сервис. Накратко той е отлично попълнение за отбора ни. Познавам го добре, защото съм го виждал да играе от другата страна на мрежата като съперник по време на годините ми като треньор в полското първенство", сподели пък треньорът на Лубе Фефе Де Джорджи.
Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички