ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Волейболният Хебър получава 350 000 лева дарение от Пеевски (видео)

Волейболният Хебър получава 350 000 лева дарение от Пеевски (видео)

Волейболният Хебър Пазарджик ще получи 350 000 лева като дарение от депутата и бизнесмен Делян Пеевски. Това стана ясно от извънредната пресконференция на кмета на община Пазарджик Тодор Попов по повод притесненията на жителите на село Црънча за продажбата на гората над населеното място.

На брифинга Попов прочете писмо от фирмата "Интръст", изпратено по волята на депутата от ДПС Делян Пеевски. В него управителят на фирмата Александър Георгиев обявява, че Пеевски прави дарение от 700 000 лева, за да се спре продажбата на гората.

350 000 са за площадка за отдих над селото, която народният представител предлага да бъде наречена парк "Св. Георги Победоносец". Останалите 350 000 лева са за пазарджишкия волейболен клуб "Хебър". Депутатът изразил готовност да направи двете дарения, ако общината се откаже от намеренията си да продаде гората на Црънча.

"Гората си остава на Црънча. Волята на дарителя е останалите 350 000 лв. да постъпят в бюджета на ВК Хебър за сезон 2020-2021 г.", обобщи Тодор Попов.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички