(АРХИВ) Въпреки че тренират, футболистите на Барса продължават да бъдат с намалени заплати

Преди около месец от испанския шампион Барселона официално обявиха, че орязват драстично заплатите на футболисти и треньорския щаб в рамките на Извънредното положение. От "Камп Ноу" оповестиха намаляване със 70% на възнагражденията на играчите от различните спортове в опит клубът да се справи с икономическата криза.

Въпреки че от петък футболистите на Кике Сетиен тренират, те ще продължат да взимат само 30 процента от фиксираните си доходи до края на Извънредното положение, пише Mundo Deportivo. В четвъртък испанското правителство обяви, че Извънредното положение се удължава до 24 май. То беше обявено на 14 март.

Втори ден тренировки в Барса и първи контузен
Втори ден тренировки в Барса и първи контузен

Според каталунския вестник намаляването на възнагражденията е спестило на клуба до момента 38,805 млн. евро. От тях 33,13 милиона са от заплати на първия отбор на футболния тим. Футболистите на Сетиен отделят и 2 процента от възнагражденията си, за да могат всички служители в клуба да взимат пълния размер.

Около 4,73 милиона са спестени от дублиращия отбор на Барса. По одобрения бюджет за сезона заплатите на първия футболен тим трябва да бъдат общо 243 млн. евро. На "Камп Ноу" смятат, че при най-добър сценарий на ситуацията клубът ще загуби 125 милиона евро от планираните приходи за този сезон.

Следвай ни:

Още от Спорт и бизнес

Виж всички