Топ боец от UFC 249 с положителен тест за COVID-19

Елитният спорт се завръща: време е за кръвожадното UFC 249
Елитният спорт се завръща: време е за кръвожадното UFC 249
Най-големият страх на феновете и организаторите покрай дългоочакваната и историческа бойна галавечер UFC 249 стана реалност - топ боец даде положителен тест за COVID-19. Бразилският майстор на смесените бойни изкуства Роналдо Соуза - Жакаре е потвърден носител на заразата, предизвикала пандемия. 

За щастие на привържениците, галавечерта няма да бъде отменена, а само битката на Жакаре с другия ветеран Юрая Хол. Техният двубой трябваше да даде начало на предварителната част от бойната карта (прелими). 

Спортната комисия на Флорида е дала разрешение галавечерта да се проведе по план, а малко по-късно след новината за Жакаре от UFC обявиха, че и двама от секундантите му също са с положителен тест за новия коронавирус.

"Тримата души ще се самоизолират извън общите сгради на UFC, а лекарският щаб на организацията ще наблюдава здравословното им състояние. При нужда ще се предостави и медицинска помощ", пише в изявлението на UFC.

Самият Жакаре е бил в изолация още с пристигането си в Джаксънвил - два дни преди да излезе полжителния му тест, защото е разкрил на организаторите, че негов роднина е носител на заразата. На официалния кантар Жакаре практически за секунда бе в контакт на по-малко от два метра разстояние само с Дейна Уайт, като бразилският боец единствен носеше и ръкавици в допълнение към маската.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти