Какви предпазни мерки ще се взимат на UFC 249?

Какви предпазни мерки ще се взимат на UFC 249?
Елитният спорт се завръща под формата на бойната галавечер UFC 249. Спортните фенове може да не са привърженици на смесените бойни изкуства, но пък събитието е от съществено значение за всички любители на професионалната физическа активност и забавление, защото в условията на пандемията именно UFC първи прави рестарт.

Какви противоепидемологични мерки ще вземат в залата в Джаксънвил, Флорида?

Елитният спорт се завръща: време е за кръвожадното UFC 249
Елитният спорт се завръща: време е за кръвожадното UFC 249
Първо, обичайните трима коментатори ще бъдат не един до друг на една маса, а в три различни страни на октагона. Това са водещият Джон Аник, живата легенда Даниел Кормие и ММА-енциклопедията Джо Роугън.Повечето бойци пристигнаха в Джаксънвил със самолет, освен тези, които живеят достатъчно близо, за да се придвижат с колите си. Обикновено бойците пристигат във вторник и до четвъртък изпълняват задълженията си към медиите, но сега такива няма.

Когато се настанят в хотелите си, бойците и хората от екипа им се подлагат на тестове за коронавирус. Правят се както PCR тестове, така и такъв за антитела. Единствените "изгорели" след него са бразилецът Жакаре Соуза и двама от секундантите му. 

Всеки ден след настаняването в хотела поне един член от екипа на всеки боец трябва да премине стандартни медицински тестове за общо здраве - премерване на температура и т.н. като дори ги изпитват за познания за обичайните симптоми на коронавируса.
Хотелите, в които са бойците, не приемат други гости във въпросната "бойна" седмица. На всеки боец и екипа му са предоставени индивидуални зали за тренировки. Румсервизите на хотелите са на разположение 24 часа, за да не се налага хората да се разхождат из града в търсене на храна и напитки. Един от спонсорите на UFC е осигурил храна за всеки, който желае да се възползва от нея. 

Служителите на хотелите са оборудвани с всички предпазни мерки, а официалният кантар се провежда по строг график, за да се избегнат близки контакти между бойците.

Всеки извън откатгона, но около него по време на галавечерта, трябва да носи маска, но това може да се промени впоследствие. Около 100 души участват в организирането на една елитна ММА или боксова галавечер.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти