Елитният спорт се завръща: време е за кръвожадното UFC 249

Елитният спорт се завръща: време е за кръвожадното UFC 249
Фъргюсън и Гейджи с равно тегло преди UFC 249
Фъргюсън и Гейджи с равно тегло преди UFC 249
След около два месеца пауза феновете на ММА ще могат да се насладят на истински дъглоочаквана и грандиозна бойна галавечер! Страхотната основна карта на UFC 249 започва в 05:00 часа българско време в неделя (10 март) и ще предложи пет кръвожадни битки, а последните две от тях ще бъдат за титли. "Макс спорт 2" отново ще ни направи съпричастни с всичко най-интересно от октагона в ранните часове на последния ден от седмицата. 

Тази галавечер е историческа, защото маркира завръщането на елитният спорт в световен мащаб в условията на пандемията на новия коронавирус. 

Превю за UFC 249: Каубоя срещу Петис (видео)
Превю за UFC 249: Каубоя срещу Петис (видео)
Самата галавечер започва доста по-рано от 05:00 часа наше време и всъщност зажаднелите за екшън фенове могат да намерят алтернативни начини да гледат от самото начало в 01:30 часа наше време в неделя. Тогава стартират раннните предварителни битки (т.нар. прелими), които ще бъдат оглавени от интригуващия дуел реванш между Висенте Луке и Нико Прайс в полусредна категория. Основните прелими пък започват в 03:00 часа наше време и включват четири сблъсъка, които в нормални обстоятелства никога не биха били поставени "толкова ниско" в йерархията. 

Превю на UFC 249: Сехудо срещу Крус
Превю на UFC 249: Сехудо срещу Крус
Обикновено основната бойна карта на галавечерите на UFC, която сме свикнали да гледаме по "Макс спорт 2" от 05:00 сутринта, съдържа най-интересните персонажи и най-вълнуващите (на хартия поне) двубои, но обстоятелствата сега провокираха Дейна Уайт да организира наистина невероятни сблъсъци още преди да активира системата "pay-per-view": Юрая Хол - Жакаре Соуза, Карла Еспарса - Мишел Уотърсън, Алексей Олейник - Фабрисио Вердум и Антъни Петис - Доналд Серони.

А ето и основната бойна карта, която започва в 05:00 часа наше време в неделя:

Грег Харди - Йорган де Кастро (около 05:30 часа)
Джереми Стивънс - Келвин Кейтър
Франсис Нгану - Джереми Розенструйк
Хенри Сехудо - Доминик Крус
Тони Фъргюсън - Джъстин Гейджи (около 07:30-08:00 часа)

Бившият американски футболист Грег Харди ще опита да продължи прогреса си в ММА срещу доста по-скромния откъм физически данни и доста неопитен в октагона Де Кастро. 

Стивънс срещу Кейтър е най-подценяваният дуел в картата, а обещава да бъде от най-висока класа, като отново се очаква да има и преждевременен край. 

Зверовете Франсис Нгану и Джереми Розенструйк много трудно може да не опровергаят високите очаквания за кръв и зрелище, като Нгану би следвало да преодолее още едно препятствие към изкачването си до върха на тежка категория.

Видео превю за UFC 249: Фъргюсън vs. Гейджи
Видео превю за UFC 249: Фъргюсън vs. Гейджи

Ако Хенри Сехудо доминира срещу Доминик Крус, може да прекрати кариерата си още сега като един от най-великите ММА бойци изобщо, но ако Крус някак си успее да го надвие (след 4-годишна пауза и при приемане на битката с много кратко предизвестие), би подпечатал мястото си в залата на славата.Тони Фъргюсън е фаворит за втори път да стане временен шампион в лека категория, но срещу него се изправя може би най-силно удрящия нокаутьор в нея.

Каквото и да се случи в неделя сутрин, дълго ще помним UFC 249!

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти