ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Пламен Константинов за Абаев, Лубурич и бъдещето на Локомотив (видео)

Пламен Константинов за Абаев, Лубурич и бъдещето на Локомотив (видео)
Напълно заслужено! Избраха Пламен Константинов за №1 в Русия
Напълно заслужено! Избраха Пламен Константинов за №1 в Русия

Старши треньорът на шампиона на Русия Локомотив (Новосибирск) Пламен Константинов говори за новите попълнения в тима, както и за 20-годишния разпределител Константин Абаев, който преди 2 сезона игра в родния Монтана.

След края на сезона Локомотив напуснаха диагоналът Константин Бакун и полският разпределетел Фабиан Джизга. Вместо тях бяха привлечени Дражен Лубурич и Александър Воропаев.

За Дражен Лубурич
Локо (Новосибирск) на Пламен Константинов взе сръбски национал
“Считам, че той все още не е разкрил своя потенциал. Пред него има много добро бъдеще - не само Суперлигата на Русия, но и на международно ниво. Смятам, че Лубурич ще се впише, по мои наблюдения, в отбора със своя характер. Разглеждам не само техническите параметри, но и човешките. Плюс е, че той вече няколко години играе в Русия, знае условията тук, добре познат е, не само на нивото на отбора, но и в битките. Адаптацията му ще премине бързо.

За Константин Абаев

“Ние 3 години вече го готвим за голяма крачка в неговата кариера. През първата година той игра при моя помощник в националния отбор на България (б.р. Даниел Пеев в Монтана). В следващия сезон той игра във Франция, а през изминалия сезон бе втори разпределител на Локомотив и смяна на Фабиан Джизга. Това бе нужно, за да може да почувства нивото на играта и “аромата” на Суперлигата в Русия. Винаги, когато имаше възможност, той се появяваше в игра. Даже, когато имаше и определен риск. Костя показа, че притежава характер и има бъдеще. Смятам, че един разпределител се оформя напълно след своята 30-а годишнина. Но Абаев е от тези играчи, които много рано показаха достатъчно грамотен волейбол. Аз очаквам той да е първи разпределител на отбора, но той има още къде да расте.

За Александър Воропаев
Пламен Константинов остава в Локомотив още 4 години
Пламен Константинов остава в Локомотив още 4 години
“Имахме още няколко варианта. Например, да вземе по-опитен разпределител. Но, считам, че двама млади разпределители ще бъде по-добре не само в игровия, но и в тренировъчния процес. По-млад и здрав отбор ще показва друго ниво на тренировъчния процес и играта.  Между двамата плеймейкъри ще има нормална конкуренция. Ние избрахме играчът, в който аз виждам определени качества, необходими за един разпределител. Със Саша Воропаев е необходимо да проведем работа, нужно е да направим някои промени в неговата игра. Той още не е оформен като разпределител. Ще се постараем да подобрим неговата техника.
Пламен Константинов и Локо (Новосибирск) с първо официално ново попълнение
Пламен Константинов и Локо (Новосибирск) с първо официално ново попълнение

За бъдещето

“Поемаме курс към подмладяване на отбора, но не отменяме целите, които стоят пред тима. Не искам, да оставям впечатления, че ако отборът ни е по-млад, то и целите ще са занижени. Ще се постараем да държим високо ниво. Всичко ще зависи от това колко време ще имаме, за да се адаптират младите играчи към отбора. Ние си поставяме най-високите цели: Ще се борим за призово класиране в шампионата на Русия, Купата на Русия и, разбира се, достойно да се представим в Шампионската лига, защото сега ще представяме не само Новосибирск, но и Русия”, заяви Пламен Константинов в интервю за телевизиите “ОТС-ТВ” и “СТС-Мир”.
Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички