БФС с важно напомняне към отборите от Трета и Четвърта лига

БФС с важно напомняне към отборите от Трета и Четвърта лига

Българският футболен съюз е изпратил регулярно писмо до отборите от Трета и Четвърта лига, които искат да се изкачат едно ниво нагоре, че трябва да бъдат изрядни с документацията си. Клубовете, придобили право да играят в Трета лига, идващи от четвърта, както и влезлите в "А" областните групи, трябва да се лицензират в ММС, с подаване на съответния набор документи, чрез ОС на БФС в съответния град.

Както е известно, БФС реши да прекрати първенствата в третото и четвъртото ниво на футбола, като няма изпадащи в съответните групи. Желанието на централата е отборите, които ще направят една крачка нагоре, да бъдат изрядни поне в документацията си и да са лицензирани като спортни дружества. Най-трудно ще стане попълването на Югоизточната Трета лига, където изпада отборът на Поморие, а кандидатите за влизане за момента не са малко. От друга страна и тимът на Ботев (Гълъбово) може да се свлече в Трета лига, тъй като не е подал документи за професионален лиценз.

Вероятно ще се наложи да се играят квалификации и на Югозапад. Разбира се, ако има отказали се отбори, то този вариант ще отпадне.

Последвайте каналите ни в:

Още от Трета лига

Виж всички