Ясно е кога подновяват строежа на "Колежа"

Ясно е кога подновяват строежа на "Колежа"
Днес се проведе много важна среща за строежа на стадион Христо Ботев! На нея присъстваха архитектът на общината, архитрктът на стадиона, както и представители на Ботев Пд, Сдружението, КПБП и фенове. Станало ясно че, до 15 май ще бъде направена количествено – стойностната сметка за строежа, а до 15 юни ще бъде обявена и обществената поръчка! Пожелателната дата за старт на строителството е август месец.

”Днес проведохме важна среща с представители на Ботев. Получихме уверение, че още следващата седмица ще получим окончателната количествено- стойностна сметка. Готови сме веднага да направим пазарно проучване между фирмите за строителните дейности и цените, които ще обявят строителите за довършването на това уникално за България съоръжение. Ако няма никакви пречки мисля, че около 15- ти юни можем да обявим обществената поръчка. За нейното провеждане са необходими около 40 дни по закон. След това ще отворим офертите и ще подпишем договор.

Ако всичко е нормално в средата на август е планът за рестартирането на строителните дейности. Стадионът ще отговаря на всички изисквания на БФС и УЕФА. Това ни е план максимум и дано да няма проблеми“, заяви Райчев.


Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички