Събират националните отбори на Русия на лагер през юли

Събират националните отбори на Русия на лагер през юли
Отмениха Лигата на нациите
Отмениха Лигата на нациите

Генералният секретар на Всеруската федерация по волейбол (ВФВ) Александър Яременко заяви, че националните отбори ще се възползват от откриването на федералните бази, които бяха затворени заради пандемията на коронавирус.

Руският министър на спорта Олег Матицин заяви, че от 25 май базата в Новогорск и "Озеро Круглое" са готови да започнат работа, а от 1 юни четирите останали федерални бази, разположени в Краснодарския край, Ставропол и Крим.

"Винаги сме работили в базите в Новогорск и Анапа. За нас най-оптималното би било отварянето на нашата база. Планираме да започнем тренировъчни лагери през юли", каза Яременко в интервю за агенция ТАСС.
Самелвуо събира Русия на лагер през лятото
"Би било хубаво, ако успеем да направим тренировъчен лагер, да бъдем с отбора, да видим физическото състояние на играчите и да тренираме заедно", каза преди време селекционерът на мъжкия национален отбор Туомас Самелвуо.

Заради пандемията на коронавирус няма да има големи международни турнири през тази година, като Олимпийските игри бяха отложени за 2021 година, а Лигата на нациите бе отменена.

На 15 май по време на онлайн среща с мъжките клубове от Суперлигата президентът на ВФВ Станислав Шевченко обяви, че се водят преговори за приятелски мачове с други национални отбори за август или началото на септември, ако дотогава се отворят границите.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти