Дерменджиев: Трябва да бъдем готови за всичко! Не мисля, че Попов ще бъде разубеден (видео)

Националният селекционер Георги Дерменджиев се включи в ефира на Sportal TV. Наставникът на "лъвовете" говори за неговите планове за подготовката на тима за баража с Унгария в условията на кризисната ситуация. Дерменджиев призна, че в бил напълно наясно с титулярите на тима ни, ако двубоят бе останал по предварителна програма. Треньорът сподели и за разговора си досегашния капитан Ивелин Попов, който взе решение да не продължи да бъде част от представителния ни тим.

"Всеки отбор е дал индивидуална програма на своите футболисти. Няма как да се случи България да получи служебна победа. УЕФА ще вземе мерки и съобразно ситуацията и ще направи така тези мачове да ги има. Няма как да гадаем кога ще се изиграят мачовете. Това са дати съобразно обстановката, която ще бъде в Европа. Трябва да направим така, когато станат конкретни датите, играчите да бъдат в много добра форма, за можем да изиграем този мач така, както искаме ние".

"За датата, която беше обявена (26-и март), по мое мнение играчите ни бяха на много прилично ниво. В крайна сметка ние не определяме съдбата. Важно е здравето на хората и на нашите играчи. Ще си изчакаме търпеливо, ще се съобразим и с времето, с което разполагаме за подготовка".

"Имах добро чувство и мнение за играчите, които бяха под наблюдение. Ние излизаме да играем мача, а той е 50/50. В полезрението ми бяха играчи, които са минавали през националния отбор. Бях на 100% уверен в стартовия състав. Както те са ни разучавали, така и ние се подготвяхме за този мач. Унгария наблюдаваха контролата, която играхме с Беларус. Знаеха каква е целта на тази контрола".

"На този етап не мисля, че Ивелин Попов ще бъде разубеден. Той е едно мъжко момче. Той е дал прекалено много за националния обор, винаги се е раздавал и е бил лидер. За да реши да каже решението си пред всички, той има определено мнение по въпроса. Проведохме много сериозни и мъжки разговори, но той не може да бъде разубеден".

"Изключително рано е да се взимат мерки първенството да бъде прекратено. Всичко може да се случи. Трябва да бъдем готови за всичко. Може да се случи да не завърши годината. Трябва да насочим всички усилия да запазим нацията здрава. Всичко друго е в теорията на вероятностите. Трябва да сме уравновесени, търпеливи и да вземем най-правилните решения, а да не избързваме".

"Наблюдавах играчите и цялата подготовка в Турция. Имаше колебания в много отбори и играчи, но още преди това бях казал, че датите са удобни , защото играчите ще са отпочинали и ще имат стремеж за класиране. Това ми даваше повод да бъда доволен от формата. Това са мачове, които започват при равни обстоятелства. От играчите, с които комуникирам, имам уверението им, че се подготвят добре. Те чакат този момент".

"Лидерите в отбора са колективът. Ако само един играе на 99%, ние няма да успеем. България много време не е била на голям форум. Играчите разбират това нещо и мисля, че те ще дадат максимума от себе си".

Последвайте каналите ни в:

Още от Национални отбори

Виж всички