България - Унгария чак през 2021 година?

България - Унгария чак през 2021 година?
Нова дата за двата най-важни мача в българския футбол
Нова дата за двата най-важни мача в българския футбол

Съдбата на България и евентуалното класиране на Евро 2020, както ще се нарича европейското през 2021-а, ще се реши чак догодина. Виктор Манталиани, канадският вицепрезидент на ФИФА, заяви, че няма да има нито един мач на национални отбори до 31 декември. За нас най-важен е баражът България - Унгария и евентуално след това дуелът срещу Румъния или Исландия. Мачовете трябваше да са в края на март, след това бяха преместени за юни, за да "отидат" в късна есен.

"Основният проблем пред изиграването на двубоите е пътуването между различни държави", каза от офиса си във Ванкувър пред агенция Асошиейтед Прес Манталиани, който е президент на КОНКАКАФ (конфедерацията на Централна и Северна Америка).
"Завършването на националните първенства са приоритет на ФИФА. Септември все още е част от плана за националните отбори, но все повече става ясно, че сигурно ще отпадне. Мисля, че мачовете ще започнат през март 2021 година. Това се отнася за всички краища на света. Освен това е честно тези двубои да са с публика, а през 2020 година това едва ли би се случило. Календарът ще се сгъсти много и за квалификациите за Мондиал 2022, и за Евро 2020, и за първенствата на другите континенти", изтъкна Манталиани.

Ако ФИФА и УЕФА се разберат за тази мярка, БФС трябва да удължи договора на селекционера Георги Дерменджиев, който изтича в края на този месец.

"Труд"

Следвай ни:

Още от Национални отбори

Виж всички