Гледай на живо

Нова надежда за България на старта на поредния квалификационен цикъл - на живо от Разград с всичко любопитно преди сблъсъка с Черна гора

Ръководството на USTA намалява заплатите си, отпуска 15 милиона долара в помощ на тениса в страната

Ръководството на USTA намалява заплатите си, отпуска 15 милиона долара в помощ на тениса в страната

Националната асоциация на САЩ по тенис (USTA) намалява заплатите на ръководните си служители с 20 процента до края на календарната година като част от мерките за осигуряване на допълнителни средства за финансиране за тениса в страната по време на епидемията от коронавирус, съобщава "Ню Йорк Таймс".

От USTA предвиждат да отпуснат 15 милиона долара в помощ на клубовете по тенис, на сертифицираните треньори, както и на програмите за развитие на дестко-юношески тенис.
Планът беше одобрен, след като 85 процента от американските тенис съоръжения бяха затворени до края на март заради разспространението на инфекцията от COVID-19.

Провеждането на Откритото първенство на САЩ по тенис също е поставено под съмнение заради заразата, а именно турнирът от Големия шлем в Ню Йорк, който по програма трябва да се състои от 31 август до 13 септември, е основен източник за приходи на USTA с генериране приходи от около 400 милиона долара на година.

"Искаме да дадем глътка въздух на клубовете и на сертифицираните треньори. Положението е тежко, но се надяваме да направим максималното, което можем да си позволим, за да облечким ситуацията на засегнатите от тази извънредна ситуация", коментира новият изпълнителен директор на USTA Майк Даус.

Още от Тенис

Виж всички