Ръководството на USTA намалява заплатите си, отпуска 15 милиона долара в помощ на тениса в страната

Ръководството на USTA намалява заплатите си, отпуска 15 милиона долара в помощ на тениса в страната

Националната асоциация на САЩ по тенис (USTA) намалява заплатите на ръководните си служители с 20 процента до края на календарната година като част от мерките за осигуряване на допълнителни средства за финансиране за тениса в страната по време на епидемията от коронавирус, съобщава "Ню Йорк Таймс".

От USTA предвиждат да отпуснат 15 милиона долара в помощ на клубовете по тенис, на сертифицираните треньори, както и на програмите за развитие на дестко-юношески тенис.
Планът беше одобрен, след като 85 процента от американските тенис съоръжения бяха затворени до края на март заради разспространението на инфекцията от COVID-19.

Провеждането на Откритото първенство на САЩ по тенис също е поставено под съмнение заради заразата, а именно турнирът от Големия шлем в Ню Йорк, който по програма трябва да се състои от 31 август до 13 септември, е основен източник за приходи на USTA с генериране приходи от около 400 милиона долара на година.

"Искаме да дадем глътка въздух на клубовете и на сертифицираните треньори. Положението е тежко, но се надяваме да направим максималното, което можем да си позволим, за да облечким ситуацията на засегнатите от тази извънредна ситуация", коментира новият изпълнителен директор на USTA Майк Даус.

Следвай ни:

Още от Тенис

Виж всички