Да се чуе и мнението на състезателите преди да се вземе решение за Световното, настоява Плюшченко

Да се чуе и мнението на състезателите преди да се вземе решение за Световното, настоява Плюшченко

Решението за отлагане или отмяна на Световното първенство по фигурно пързаляне трябва да бъде взето, след като се чуе и мнението на състезателите. Това заяви за ТАСС двукратният олимпийски шампион Евгени Плюшченко.

Световното първенство по фигурно пързаляне трябваше да се проведе през март в Монреал, но Международният кънки съюз (ИСУ) реши да отложи турнира заради пандемията от коронавирус. В момента ИСУ обмисля възможността да проведе този шампионат в периода от октомври до декември тази година, но само ако епидемиологичната ситуация в света се подобри.

"Сега няма яснота по въпроса. Ние, като всички останали, бяхме планирали много подготвителни тренировки. Но първо всички трябва да преминат през тази ситуация здрави и едва след това да обсъдят всичко със спортистите. Всичко е еднакво по целия свят, но не трябва да се предаваме - това ще свърши рано или късно", каза Плюшченко.

"Докато няма конкретика, спортистите трябва да са спокойни и да чакат, да тренират вкъщи, да не губят форма, да правят физическа подготовка, да скачат, да правят обиколки - всичко. И тогава, когато излезем от тази история, вече ще може да се вземат решения на етапите и финалите на Гран При, за първенствата и всички турнири", добави руският фигурист.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти