(АРХИВ) Спортинг (Лисабон) орязва заплатите с 40 процента за 3 месеца

(АРХИВ) Спортинг (Лисабон) орязва заплатите с 40 процента за 3 месеца

Футболистите на Спортинг (Лисабон) ще намалят заплатите си с 40% в продължение на три месеца, докато клубът се опитва да смекчи финансовите загуби от спирането на мачове по време на избухването на коронавирус, съобщи португалската информационна агенция "Lusa". Бордът на директорите на Спортинг ще намали с 50% заплащането си.

С пандемията, която спря глобалния спорт в безпрецедентен мащаб, столичният клуб е първи от трите гранда в Португалия, който обяви съкращенията. ФИФА призова клубовете по целия свят да обмислят намаляване на заплатите, за да защитят своите финанси. Порто и Бенфика обмисляха подобно намаление на заплатите на играчите тази седмица, съобщи местната преса, но все още не са обявили споразумение. Всички мачове в страната бяха прекратени за неопределено време на 12 март.

Този сезон трябва да се изиграят още 10 кръга, Спортинг заема четвърто място. Ако всички клубове в лигата вземат мерки, съкращенията могат да струват на държавата над 5 милиона евро на месец загубени вноски за социално осигуряване.

Следвай ни:

Още от Спорт и бизнес

Виж всички